Vrienden

Waarschijnlijk heb je ons in de afgelopen 63 jaar al eens horen spelen. Wij begeleiden regelmatig kerkdiensten, treden op in verzorgingscentra en doen daarnaast mee aan diverse concoursen en festivals.  Daarnaast verzorgen wij al jaren de muzikale begeleiding tijdens de Dodenherdenking in de Prinsentuin.

Als vereniging willen wij muziek toegankelijker maken én houden voor jong en oud. De kracht en toekomst van onze vereniging zit in de jeugd(-opleidingen). Het is daarom van belang om de jeugd te blijven motiveren. Door kinderen te inspireren, investeren wij in de muzikale toekomst van onze leden. Hierdoor beschikken wij, als één van de weinige brassbands in Friesland, over maar liefst 3 orkesten. Het is daarom nodig om onze vereniging te blijven ontwikkelen en hiermee bij te dragen aan onze sociaal maatschappelijke functie.

Het onderhouden van 3 orkesten vraagt méér dan alleen inzet van onze leden tijdens de repetities. Het dagelijks bestuur, de organisatie van optredens en nog vele andere werkzaamheden worden gedaan op geheel vrijwillige basis. Al deze zaken, en meer, zijn nodig om onze vereniging draaiende te houden en dit brengt kosten met zich mee. Als brassband zijn wij natuurlijk niets zonder onze instrumenten. Helaas gaat er door dagelijks gebruik nog wel eens iets stuk waardoor er regelmatig onderhoud nodig is. Ook de aanschaf van muziek en onze dirigenten kosten geld.

Word jij Vriend van Hosannah?

Als Vriend van Hosannah help jij ons om muziek voor iedereen toegankelijk te houden. Met een donatie vanaf slechts €20,- per halfjaar draag je bij aan bovengenoemde kosten en de ontwikkeling van onze jeugdige talenten. Als Vriend van Hosannah krijg je daarnaast twee keer per jaar een nieuwsbrief waarin we je laten zien hoe jóuw donatie heeft bijgedragen aan de toekomst van onze vereniging en via de mail houden we je op de hoogte van onze optredens.

Word Vriend van Hosannah

* Verplichte velden

Wij willen je graag op de hoogte houden via de mail, daar hebben wij toestemming voor nodig.

Je kan je ten alle tijden uitschrijven van e-mails die worden gestuurd vanuit Chr. Brassband Hosannah. Hiervoor klikt u op de link onderaan onze e-mails.

Wij gebruiken Mailchimp om emails te sturen. Door dit formulier te versturen, ga je er mee akkoord dat je gegevens binnen een afgeschermde en beveiligde omgeving van Mailchimp worden opgeslagen. Lees meer over het privacy beleid van Mailchimp hier (Engels)

Maatschappelijke functie

Op 3 juli 2018 schreef collumniste Nynke de Jong in een open brief aan haar dochter een ode aan de muziekverenigingen. Hierin schrijft zij over wat ze als kind allemaal geleerd heeft als bugeliste bij Christelijke Muziekvereniging Excelsior te Scharnegoutum.

Dat mensen op je rekenen, dat je voor hen je best moet doen. Behalve die ene solotrompettist voelt iedereen zich gelijk aan de ander. Dat betekent ook dat je je soms opoffert voor een ander. We kunnen niet allemaal soleren. Ik leerde bij de fanfare dat het ook heel leuk is om een ander te laten shinen.