Blog

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws

Koop een lot en steun ons!

 

De Grote Clubactie 2021 is 18 september van start gegaan en wij doen mee! Ons doel is €1.000,00 op te halen voor nieuwe instrumenten voor de jeugd! Door een lot te kopen van de Grote Clubactie kun jij ons helpen dit doel te bereiken! Vraag één van onze leden of klik op onze clubpagina: https://lot.clubactie.nl/lot/hosannah-leeuwarden/471612 om één of meerdere loten te kopen! Een lot kost €3,-, waarvan 80% (dus €2,40 per lot) direct naar ons doel gaat!

Anjeractie 28 mei t/m 5 juni

Brassband Hosannah gaat digitaal collecteren! Van vrijdag 28 mei t/m zaterdag 5 juni doen wij mee met de Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds!

Via onze leden ontvangen jullie een bericht met daarin onze persoonlijke QR code. Via deze code kun je je bijdrage doneren! Wij zullen deze code ook delen via onze website en social media! De opbrengst zal gaan naar nieuwe instrumenten, instrumentonderhoud en nieuwe bladmuziek!

Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Daarom geeft het Cultuurfonds het hele netto bedrag aan de organisaties die collecteren. Namens alle leden van Brassband Hosannah: Alvast bedankt voor uw bijdrage!

 

Einduitslag Jeugd Sponsor Actie

Na weken sponsormunten sparen is het zover: de eindstand is bekend. Samen met jullie hebben wij een bedrag van €960,00 opgehaald! Iedereen die mee gespaard heeft enorm bedankt!

Word jij onze nieuwe voorzitter?

Met ingang van het seizoen 2021/2022 zijn wij op zoek naar een nieuwe voorzitter voor onze vereniging. Als voorzitter heb je een echte spilfunctie en ben je het visitekaartje van de vereniging. Je hoeft dit natuurlijk niet alleen te doen, dit doe je samen met het bestuur. We zijn op zoek naar een voorzitter die een link heeft met Brassband Hosannah.

Als voorzitter geef je sturing aan de vereniging, bepaal je mede het verenigingsbeleid en vertegenwoordig je de vereniging in- en extern. Dat betekent het volgende: 

  • Je hebt visie op de toekomst van de vereniging en ziet toe op de uitvoering en evaluatie van het verenigingsbeleid. 
  • Zit jaarlijks de algemene- en bijzondere ledenvergaderingen voor. 
  • Zit bestuursvergaderingen voor en is in samenwerking met de secretaris verantwoordelijk voor de agenda. 
  • Je functioneert als ‘vraagbaak’ binnen de vereniging voor de leden en hebt een luisterend oor. 
  • Je vertegenwoordigt de vereniging naar de bond (OMF) en andere externe partijen. 
  • Je onderhoudt contacten met andere verenigingen en andere mogelijke samenwerkingspartners. 
  • Deze voorzittersfunctie neemt ongeveer 10 uren per maand in beslag. 

Het bestuur van Chr. Brassband Hosannah bestaat op dit moment uit:
Voorzitter: Debbie Kwebeman
Secretarissen: Sanne Vrendenbarg en Lisette van der Tuin
Penningmeester: Ingrid Weitering
Algemeen lid/Communicatie: Jacomijn Meijer en Akkie Feenstra 

Meer weten of interesse? Laat het ons weten door te mailen naar info@brassband-hosannah.nl. We ontvangen je motivatie graag vóór 15 maart. 

Maestro-concert 29 februari

Op zaterdag 29 februari strijden drie Friezen zonder enige dirigeerervaring met elkaar om de gouden baton. Dirigent Jappie Kuipers draagt één avond het muzikale stokje over aan de maestro’s. De maestro’s die de uitdaging aangaan, stellen zich de komende weken voor op onze Facebookpagina.

Zet 29 februari in je agenda en houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor meer informatie.

Brassband hosannah presents Maestro concert

Overlijdensbericht Anne Ploegstra

Verdrietig maar heel dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft betekend, hebben wij afscheid moeten nemen van onze zeer gewaardeerde muziekvriend en lid

Anne Ploegstra

Wij wensen Martha, de kinderen, kleinkinderen en familie heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Waar woorden tekort schieten, speelt de muziek.

Gouden Spiker Festival

Het B-orkest heeft voor de eerste keer in de 5e divisie meegedaan aan het Gouden Spiker Festival. Super stoer en wat een mooie woorden!

Opnieuw een heel jong orkest op het podium. Met een bas een beetje licht in het laagste register. Scarborough Fair wordt mooi op klank gespeeld en daarmee zit het al behoorlijk goed bij deze jeugd. In het verplichte werk is het wat dik gearticuleerd en klinkt het soms wat kwetsbaar in Cock from the North. Het bezoek aan Loch Lomond verloopt gemoedelijk en Marie’s Wedding wordt lekker dansend opgepakt. Een fijne groep jeugd en een mooi bezit voor Hossanah.De enige bas is tevens de solist in Tuba Tapestry. Een leuk en vlot werk dat door Sverre de Roo een prima vertolking krijgt. Met een fraaie techniek en toon. In de cadenza vraagt hij wat veel van zichzelf, maar een talentvolle solist is het zeker.Orion is een mooie keuze als afsluitende mars, sfeervol en waarin de zeer herkenbare hand van Jan Van Der Roost te herkennen is.

 

Bondsconcours

In maart heeft het A-orkest meegedaan aan het Bondsconcours in Drachten. Voor het inspeelwerk hebben zij 85 punten gekregen. Op de werken een gemiddelde van 82 punten.
Het was al enige tijd geleden dat het A-orkest mee heeft gedaan dus het was best spannend! Tevreden met dit mooie resultaat.