Blog

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws

Lud van de Middelsee

Op 30 september deed het A-orkest mee aan de Lud van Middelsee.  Bezoekers namen deel aan een fietstocht langs de vroegere Middelsee. Op diverse punten werden optredens verzorgd. Het A-orkest gaf samen met de muziekvereniging Weidum een optreden bij Taniaburg. In de avond deden we mee met het slotspektakel nabij de Oldehove.

Uitfestival

Op 2 september beginnen we met een optreden van het jeugdorkest i.c.m. Circus Adje tijdens het Uitfestival in de Prinsentuin.

Concours Schiermonnikoog

In mei heeft het A-orkest een try out gegeven in de Kurioskerk ter voorbereiding op het concours op Schiermonnikoog.
Met de hele band zijn we 1 juni naar Schiermonnikoog afgereisd. We hebben een mooi optreden neergezet en 82.5 punten behaald.

Lûd fan de Middelsee

Voor iedereen die van muziek houdt en graag een middag op de fiets stapt is Lûd fan de Middelsee een must!

Lûd fan de Middelsee is een project onder de vlag van Culturele Hoofdstad 2018 en 1 van de grootste van de 32 projecten van Under de Toer. Op 30 september 2018 kunt u op de fiets langs bijzondere locaties brassbands, fanfares, harmonie, show¬bands en zelfs een doedelzakband beluisteren.

De muziekverenigingen vertellen allen hun eigen verhaal, natuurlijk door middel van hun muziek, aangevuld met theater, zang of dans. Op iedere locatie zijn bijzondere combinaties van orkestvormen te beluisteren. De orkesten worden uitgedaagd te vernieuwen en buiten hun bekende ‘oevers’ te denken en het publiek te verrassen. Ondertussen fietst u door het prachtige landschap ten noorden van Leeuwarden, waar eens de Middelsee lag. Laat u verrassen door de kleuren, geuren en muziek.

Weer terug in Leeuwarden kunt u heerlijk bijkomen in de Prinsentuin, waar u een hapje kunt eten en drinken bij diverse foodtrucks. Het evenement wordt afgesloten met een grote finale onder de Oldehove, waar de muzikanten van 17 muziekverenigingen samen een geweldig muziektheater maken. Dit wordt een bijzonder spektakel!

Lees alle informatie of bestel gelijk uw kaarten
SML project

Lud fan de Middelsee

Prinsentuin A-orkest

Op 4 mei heeft het A-orkest tijdens de Dodenherdenking in de Prinsentuin gespeeld. De last post werd dit jaar door Jacomijn gespeeld.
In verband met de afwezigheid van onze dirigent Jappie (hij heeft zijn dochter aangemoedigd bij de Europese Jeugdbrassband Kampioenschappen) heeft dirigent Sijtze van der Hoek ons fantastisch begeleid tijdens de Dodenherdenking. Alles was weer te volgen via Podium.tv en lc live. 

Een week later heeft het A-orkest een openluchtkerkdienst in de Prinsentuin begeleid van de Parkkerk en de Koepelkerk 

Jeugdsponsor actie Poiesz

Afgelopen vrijdag hebben wij een cheque met een bedrag van maar liefs eur 1324 euro in ontvangt mogen nemen. Dit naar aanleiding van onze deelname aan de Poiesz Jeugdsponsor actie.

Alle mensen die voor ons hebben gespaard en de Poiesz Leeuwarden-Schieringen, heel erg bedankt!