Blog

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws

Word jij onze nieuwe voorzitter?

Met ingang van het seizoen 2021/2022 zijn wij op zoek naar een nieuwe voorzitter voor onze vereniging. Als voorzitter heb je een echte spilfunctie en ben je het visitekaartje van de vereniging. Je hoeft dit natuurlijk niet alleen te doen, dit doe je samen met het bestuur. We zijn op zoek naar een voorzitter die een link heeft met Brassband Hosannah.

Als voorzitter geef je sturing aan de vereniging, bepaal je mede het verenigingsbeleid en vertegenwoordig je de vereniging in- en extern. Dat betekent het volgende: 

  • Je hebt visie op de toekomst van de vereniging en ziet toe op de uitvoering en evaluatie van het verenigingsbeleid. 
  • Zit jaarlijks de algemene- en bijzondere ledenvergaderingen voor. 
  • Zit bestuursvergaderingen voor en is in samenwerking met de secretaris verantwoordelijk voor de agenda. 
  • Je functioneert als ‘vraagbaak’ binnen de vereniging voor de leden en hebt een luisterend oor. 
  • Je vertegenwoordigt de vereniging naar de bond (OMF) en andere externe partijen. 
  • Je onderhoudt contacten met andere verenigingen en andere mogelijke samenwerkingspartners. 
  • Deze voorzittersfunctie neemt ongeveer 10 uren per maand in beslag. 

Het bestuur van Chr. Brassband Hosannah bestaat op dit moment uit:
Voorzitter: Debbie Kwebeman
Secretarissen: Sanne Vrendenbarg en Lisette van der Tuin
Penningmeester: Ingrid Weitering
Algemeen lid/Communicatie: Jacomijn Meijer en Akkie Feenstra 

Meer weten of interesse? Laat het ons weten door te mailen naar info@brassband-hosannah.nl. We ontvangen je motivatie graag vóór 15 maart. 

Maestro-concert 29 februari

Op zaterdag 29 februari strijden drie Friezen zonder enige dirigeerervaring met elkaar om de gouden baton. Dirigent Jappie Kuipers draagt één avond het muzikale stokje over aan de maestro’s. De maestro’s die de uitdaging aangaan, stellen zich de komende weken voor op onze Facebookpagina.

Zet 29 februari in je agenda en houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor meer informatie.

Brassband hosannah presents Maestro concert

Overlijdensbericht Anne Ploegstra

Verdrietig maar heel dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft betekend, hebben wij afscheid moeten nemen van onze zeer gewaardeerde muziekvriend en lid

Anne Ploegstra

Wij wensen Martha, de kinderen, kleinkinderen en familie heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Waar woorden tekort schieten, speelt de muziek.

Gouden Spiker Festival

Het B-orkest heeft voor de eerste keer in de 5e divisie meegedaan aan het Gouden Spiker Festival. Super stoer en wat een mooie woorden!

Opnieuw een heel jong orkest op het podium. Met een bas een beetje licht in het laagste register. Scarborough Fair wordt mooi op klank gespeeld en daarmee zit het al behoorlijk goed bij deze jeugd. In het verplichte werk is het wat dik gearticuleerd en klinkt het soms wat kwetsbaar in Cock from the North. Het bezoek aan Loch Lomond verloopt gemoedelijk en Marie’s Wedding wordt lekker dansend opgepakt. Een fijne groep jeugd en een mooi bezit voor Hossanah.De enige bas is tevens de solist in Tuba Tapestry. Een leuk en vlot werk dat door Sverre de Roo een prima vertolking krijgt. Met een fraaie techniek en toon. In de cadenza vraagt hij wat veel van zichzelf, maar een talentvolle solist is het zeker.Orion is een mooie keuze als afsluitende mars, sfeervol en waarin de zeer herkenbare hand van Jan Van Der Roost te herkennen is.

 

Bondsconcours

In maart heeft het A-orkest meegedaan aan het Bondsconcours in Drachten. Voor het inspeelwerk hebben zij 85 punten gekregen. Op de werken een gemiddelde van 82 punten.
Het was al enige tijd geleden dat het A-orkest mee heeft gedaan dus het was best spannend! Tevreden met dit mooie resultaat.

 

Try out en Bondsconcours

Op 9 maart doet het A-orkest mee aan het bondsconcours in Drachten. Ter voorbereiding worden er 2 concerten gegeven:

Het eerste concert is zondag 17 februari om 19.30 uur in het Cultuurcentrum. Het tweede concert is 03 maart in Grootegast (zie poster)

Kerst 2018

Tijdens de kerst hebben we verschillende optredens gehad o.a. het improvisatieconcert in de Koepeltheater, spelen tijdens de herdertjestocht, dienst begeleiden in de Pelikaankerk en in de Sint Vituskerk te Stiens. Tevens hebben we in ons clubgebouw een optreden gegeven voor het goede doel. Hiermee is een mooi bedrag opgehaald zodat de Fougoulance (ambulance) in Guinea weer brandstof heeft om te rijden. Voor meer info verwijzen wij u naar de site www.fougoulance.nl 

Donateursconcert 03-11

Traditioneel vond ons donateursconcert plaats in het eerste weekend van november. Het thema was Als Vanouds. 
Er zijn diverse optredens geweest, van onze samenspelgroep tot aan het A-orkest. Tevens heeft de gehele vereniging gezamenlijk opgetreden. 

Lud van de Middelsee

Op 30 september deed het A-orkest mee aan de Lud van Middelsee.  Bezoekers namen deel aan een fietstocht langs de vroegere Middelsee. Op diverse punten werden optredens verzorgd. Het A-orkest gaf samen met de muziekvereniging Weidum een optreden bij Taniaburg. In de avond deden we mee met het slotspektakel nabij de Oldehove.