Maestro concert

Brassband hosannah presents Maestro concert

Drie Friezen zonder enige dirigeerervaring strijden op 29 februari met elkaar om de gouden baton. Dirigent Jappie Kuipers draagt één avond het muzikale stokje over aan de maestro’s. Zij zullen allen een muzikaal werk, uitgevoerd door het A-orkest van Brassband Hosannah, dirigeren en worden beoordeeld door een jury. De maestro’s die de uitdaging aangaan, stellen zich de komende weken voor op onze Facebookpagina.

Naast het A-orkest treden ook het Jeugd- en het B-orkest op tijdens het concert, dat plaatsvindt in de sfeervolle Westerkerk (voormalig Theater Romein) in Leeuwarden. Het belooft een muzikaal avondvullend programma te worden. Komt u kijken hoe de maestro’s het er vanaf brengen?

Vanaf vandaag kun je kaarten kopen voor ons Maestro concert op zaterdag 29 februari! Stuur een mail met het aantal kaarten dat je wilt kopen naar tickets@brassband-hosannah.nl dan nemen wij z.s.m contact op over de afhandeling. Ken je een van de leden van de brassband dan kun je ook kaarten kopen via hen. Slechts €5 in de voorverkoop en let op bij 250 bezoekers is de zaal vol dus wacht niet te lang!

LET OP: onze reactie op je gezonden mail kan in je SPAM/Reclame /Ongewenste map terechtkomen.

Houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor informatie over de maestro’s en een like & win actie.


Jan Veltman, jarenlang werkzaam als leerkracht en schooldirecteur, is onze eerste maestro die de strijd aangaat!

Jan: “Muziek is een grote hobby van mij en loopt als een rode draad door mijn leven.”

Lees hier zijn verhaal!


“Het leven begint aan het eind van je comfortzone.”

29 februari Westerkerk maestro concert Leeuwarden

Abel Reitsma: “Deze uitspraak geef ik altijd mee aan mijn studenten. Dan moet ik natuurlijk wel het juiste voorbeeld geven, vandaar mijn deelname aan dit geweldige initiatief!”

Lees hier zijn verhaal!


“Toi, toi, toi Hosannah . . . Harry gaat er voor!”

Harry Wiersma strijdt om gouden baton

Harry Wiersma: “Meedoen als Maestro vind ik een geweldige uitdaging: ook al kan ik geen noot lezen, de muzikale brug bouwen tussen de prachtige brassband Hosannah en een zaal vol enthousiaste bezoekers moet ik met knikkende knieën een keer in marstempo meegemaakt hebben.”

Lees hier zijn verhaal!