Home

Sinds 1955

Brassband Hosannah in Leeuwarden

Bij Hosannah gaan we er voor om muziek toegankelijk te maken. Onze verenging heeft met drie orkesten, waaronder een jeugd orkest, plek voor muzikanten van veel verschillende niveaus. Niet alleen het maken van muziek moet volgens ons voor iedereen mogelijk zijn, ook het genieten van de muziek! Daarom realiseren we regelmatig optredens, verzorgen we muzikale begeleiding en nemen we deel aan concoursen.

SAMEN MUZIEK MAKEN

Wil jij ook muziek maken in Leeuwarden?

Lijkt het je leuk om ook muziek te komen maken in Leeuwarden? Dan ben je van harte welkom bij Hosannah! Kun je nog geen instrument spelen, dan kun je op les bij Stichting Muziekopleidingen Friesland. Heb je al ervaring, lees dan meer over mee spelen bij Hosannah.

Privé muziekles
Spelen bij Hosannah

De orkesten van onze vereniging

Hosannah bestaat uit drie orkesten, met een brassband bezetting. Muzikanten spelen samen met andere leden op hun eigen niveau. Dit maakt het mogelijk om door te stromen wanneer je op zoek bent naar meer uitdaging of gezellig mee te spelen in een orkest waar je plezier beleeft.

Het A orkest

Het A orkest is ons orkest met de meest ervaren muzikanten die wel houden van een beetje uitdaging. Ze repeteren elke woensdagavond voor diverse uitvoeringen. Het A orkest neemt onder andere deel aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen.

Meer over het A

Het B orkest

In het B orkest zijn onze muzikanten volop bezig met ontwikkelen, met ondersteuning van ervaren spelers die het leuk vinden om mee te spelen. De focus ligt op ontwikkeling en plezier maken. Het B orkest repeteert op vrijdagavond.

Meer over het B

Het Jeugdorkest

In het Jeugdorkest leren onze jonge muzikanten samen muziek maken. Veel leden krijgen ook nog privéles, en ervaren hoe het is om in een orkest te spelen. Na het behalen van hun A diploma stromen ze door naar het B orkest, al blijven veel voor de gezelligheid ook nog bij het jeugdorkest spelen. Het jeugd orkest repeteert op vrijdagavond.

Meer over het Jeugd

Help om muziek toegankelijk te houden