Gusta Fennema – Nieuwland erelid van Hosannah!

Gusta FennemaTijdens het donateursconcert in de Harmonie hebben wij Gusta Fennema – Nieuwland benoemd tot erelid van de verenging, wegens haar enorme betrokkenheid en inzet voor onze vereniging. Namens ons allemaal  willen wij haar daarvoor heel hartelijk danken. Wil jij weten waarom zij is benoemd tot erelid? Hieronder is de speech terug te lezen die op de avond zelf gehouden werd voor  Gusta.

‘’ Dit jaar viert de vereniging haar 60 jarig bestaan en dat is allemaal begonnen op 12 oktober 1955.  Van 1964 tot 2010 heeft Hosannah onder de bezielende leiding gestaan van Folkert Fennema, lieftallige man van Gusta Fennema en vader van Ria, Renee en Folkert. Zoals vele van jullie wel weten was de inzet van Folkert Fennema voor de vereniging onuitputtelijk maar ik weet zeker dat hij dit nooit allemaal had kunnen doen door de enorme inzet van zijn vrouw Gusta Fennema.

Velen van ons hebben het muziek maken van haar geleerd. Gusta begeleidde haar leerlingen  namelijk altijd onvermoeibaar. Ik weet zeker dat velen de hand op zullen steken als ik vraag wie er allemaal les van Gusta heeft gehad. Mevrouw Fennema ging altijd weer voor  haar leerlingen naar de bibliotheek en zorgde dan voor nieuwe muziek die wij dan wel weer leuk vonden.  Daarnaast was zij een rots in de branding in de aanloop naar de muziekexamens. Guste begeleidde haar leerling altijd tot het uiterste en stak daar elk uurtje van haar vrije tijd in.

Uit  betrouwbare bron hebben wij vernomen dat u begonnen bent met les geven in de tijd dat Folkert jr. naar school ging in 1976. Daarnaast is het natuurlijk ook erg vertrouwd dat dit jaar de presentatie weer in handen is van Gusta Fennema, vele jaren heeft zij de presentatie van ons concert in de Harmonie gedaan en dit was altijd tot in de puntjes goed verzorgd.

Vele reizen heeft Gusta met Hosannah mogen maken naar het buitenland waarin zij zorg droeg voor de leden van de vereniging. Denk hierbij aan de mooie reizen naar Denemarken, Engeland, BBenoeming erelidelgië en Duitsland. De leden kregen altijd ruim van te voren een keurige brief van Gusta waarin alle informatie stond en niet te vergeten de kledingvoorschriften waarbij altijd vermeldt werd dat wij zwarte schoenen met zwarte sokken diende te dragen.

 

Zo zou ik nog wel een hele avond kunnen vullen met alles wat Gusta voor onze vereniging heeft betekend, maar helaas is daar de avond te kort voor.
Wij  willen Gusta  belonen voor alles wat zij voor ons gedaan heeft. Daarom aan mij de eer om u op deze fantastische avond te benoemen als erelid van de vereniging voor uw enorme betrokkenheid en inzet. Namens ons allemaal hartelijk dank daarvoor!’’