Dirigenten

Renee van der Veen-Fennema - Jeugdorkest

Geboren op 2 april 1966 in Leeuwarden. Al op jonge leeftijd begonnen met cornet spelen bij Brassband Hosannah. In 1989 met het hoofdvak trompet begonnen aan het Conservatorium in Leeuwarden en vanaf 1990 verder in Groningen. Afgestudeerd in 1994 als Docerend Musicus Trompet. Tijdens de studie al actief met lesgeven bij diverse brassbands.

Vanaf 1994 tot heden klein koper en AMV docente bij diverse orkesten, waaronder momenteel nog bij Show- en drumfanfare “Advendo” uit Sneek en Brassband Hosannah.  Ook dirigente geweest van een fanfare orkest en diverse jeugdorkesten. Sinds 2010 dirigente van het jeugdorkest van Hosannah. Door de grote toename van de jeugdleden bij Hosannah, is er in 2014 naast het jeugdorkest ook een samenspelgroep gestart.

Daarnaast is ze nog projectmatig actief als freelance trompettiste.

Renee is coördinator en voorzitter van de in 2011 opgerichte Stichting Muziekopleidingen Friesland.  Renee is ook docent bij deze stichting en geeft op basisscholen koperprojecten o.a. in samenwerking met Kunstkade en Brede Scholen. Van november 2014 tot februari 2015  heeft ze via de OMF (Korpsen in de Klas) een project gedaan op de basisschool in Oppenhuizen in samenwerking met E & E Brass. Een grote groep kinderen is enthousiast geworden en gaat verder met musiceren.

Jeroen Oosterwijk - A en B-orkest

Jeroen Oosterwijk (1992) is geboren en getogen in Mantgum,Friesland.
Op 9 jarige leeftijd begon Jeroen zijn muzikale carrière op trompet bij de fanfare ‘Harmonie Weidum’. Op 12 jarige leeftijd werd de overstap naar slagwerk gemaakt. De eerste slagwerklessen kreeg Jeroen van Jan Geert Nagel. Na het behalen van het VWO Diploma is Jeroen begonnen aan de studie: Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.
Na 3 jaar Docent Muziek is Jeroen ook begonnen aan de Bachelor Slagwerk aan hetzelfde Prins Claus Conservatorium. Op het Prins Claus Conservatorium krijgt hij les van: Joeke Hoekstra, Luuk Nagtegaal en Tatiana Koleva. Naast zijn reguliere lessen heeft Jeroen Masterclasses bij gewoond van: Theodor Milkov, Bogdan Bacanu en Frank Epstein. Naast zijn studie remplaceert Jeroen regelmatig bij verschillende amateur en (semi)professionele orkesten in zowel de HaFaBra als in de symfonische wereld.