Dirigent(e) gezocht voor het A-orkest

Na een aantal mooie jaren waarin we een fantastische groei hebben mogen doormaken, neemt onze dirigent afscheid van ons orkest. Voor het A-orkest van onze vereniging zijn wij daarom op zoek naar een enthousiaste en gedreven dirigent(e), die met passie ons A-orkest wil leiden.

Het orkest
Het A-orkest van Hosannah bestaat uit 26 leden en komt uit in de derde divisie. Het orkest maakt deel uit van een mooie, jonge vereniging met 3 orkesten die allemaal zelfstandig (kunnen) optreden. De bezetting bij het A-orkest is zo goed als compleet. In het orkest spelen muzikanten in de leeftijdscategorie van 16 t/m 58 jaar. Het orkest streeft naar groei en behoud van de derde divisie. Daarbij is het belangrijk dat iedere muzikant zich prettig voelt. Binnen het A-orkest werken we samen naar concoursen toe, maar genieten we ook van de afwisseling tussen concoursen en festivals/optredens en kerkdiensten met een ontspannen karakter. Het A-orkest repeteert op de woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

Functieprofiel
Wij zoeken een gedreven dirigent(e). Je kunt goed omgaan met veranderingen en gaat graag uitdagingen aan. Samen streven we naar een stabiele derde divisie band. Je zult nauw samenwerken met de dirigenten van het jeugd- en B-orkest in aanloop naar gezamenlijke concerten. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor de muzikale inspiratie naar de leden toe en breng jij de juiste balans tussen de muzikale ambities en ontspanning. In samenwerking met de muziekcommissie zoek je het repertoire uit en daarin kun jij je vrij bewegen.

Functie-eisen:

  • Je kunt flexibel en creatief omgaan met leden van verschillende muzikale niveaus.
  • Inventiviteit en creativiteit om het maximale uit de muzikanten te halen, waarbij plezier in het muziek maken voorop staat.
  • Een afgeronde opleiding HaFaBra directie of aantoonbare werkervaring.
  • Bij voorkeur woonachtig op maximaal 45 km afstand van Leeuwarden.

De selectieprocedure bestaat mogelijk uit een interview en een proefdirectie. Je reactie en/of CV zien wij graag vóór 24 juni 2022 tegemoet via info@brassband-hosannah.nl Voor extra informatie kun je een mail sturen naar bovenstaand e-mailadres t.a.v. Ingrid Weitering.