Het B-orkest

Samen leren & presteren

Het-B orkest van Hosannah

Het B-orkest, ons talentenorkest, repeteert op vrijdagavond van 19:30u tot 21:00u en komt uit in de vijfde divisie. De muzikanten variëren in leeftijd en niveau, maar we hebben een gezamenlijk doel: samen beter worden en door ontwikkelen. 

Onder leiding van dirigent Gerben Kralt nemen we met het B-orkest deel aan diverse concoursen en treden we op in Leeuwarden en omstreken. 

Meespelen in het B-orkest

Wil je graag meespelen in het B-orkest? Kom dan een keer kennismaken of speel direct een repetitie mee. Op dit moment zijn we hard op zoek naar:

  • Es-bas
  • Bes-bas
  • Melodisch slagwerker
  • Baritonspelers
  • (Bas)trombonist

Speel je een ander instrument? Ook dan mag je altijd contact met ons opnemen. We kijken graag naar de mogelijkheden.

Ik wil meespelen!

Dirigent Gerben Kralt

Gerben heeft in 2023 het stokje van Jeroen Oosterwijk (nu dirigent van het A-orkest) overgenomen. Zelf speelt Gerben Es-trompet bij de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’. Met Gerben behaalde het B-orkest de 3de plek voor het verplichte werk, en een ‘Sulveren Spiker’ (2de plaats), tijdens het Gouden Spiker Festival 2024

Het is belangrijk om te blijven investeren in de muzikanten van de toekomst. Dat ik ze met kleine tips help beter te presteren geeft mij veel energie!
– Gerben

Ontdek alle mogelijkheden