Op deze pagina houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws

Dirigent B-orkest gezocht

Voor het B-orkest van onze bruisende vereniging zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gedreven dirigent met een flinke dosis humor.

Het orkest:
Het B-orkest van Hosannah bestaat uit 19 leden en maakt deel uit van een mooie jonge vereniging met 3 orkesten die allemaal  zelfstandig kunnen optreden. Het orkest is continu in beweging omdat er aanwas is vanuit het jeugdorkest, maar daarnaast zullen er ook muzikanten zijn die doorstromen naar het A-orkest.  In het orkest spelen muzikanten in de leeftijdscategorie van 11 t/m 40 jaar. Het orkest is voortdurend aan het groeien op zowel muzikaal als sociaal gebied. In principe repeteert het B-orkest op de vrijdagavond van 19:30 tot 21:30 . Laat dit je er niet van weerhouden om te solliciteren want er zijn andere mogelijkheden bespreekbaar.

Functieprofiel:
Wij zoeken een enthousiaste en gedreven dirigent die affiniteit heeft met de doelgroep. Je kunt goed tegen veranderingen en vind het leuk om een uitdaging aan te gaan. Je zult nauw samenwerken met de dirigenten van het jeugd- en A-orkest in aanloop naar gezamenlijke concerten. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor de muzikale inspiratie naar de leden toe en breng jij de juiste balans tussen de muzikale ambities en ontspanning. In samenwerking met het bestuur zoek jij het repertoire uit en daarin kun jij je vrij bewegen.

Functie-eisen:

  • Ervaring met het dirigeren van een jeugdorkest is een pré
  • Je kunt flexibel en creatief omgaan met leden van verschillende muzikale niveaus
  • inventiviteit en creativiteit om het maximale uit de muzikanten te halen, waarbij plezier in het muziek maken voorop staat.
  • Je zit in het laatste jaar van je opleiding HaFaBra directie of je hebt deze afgerond

De selectie procedure bestaat uit een gesprek en een kennismakingsdirectie. De gesprekken zullen plaats vinden op 23 juni a.s.
Je  reactie en/of C.V. zien wij graag vóór 16 juni a.s. tegemoet via info@brassband-hosannah.nl

Voor extra informatie kun je contact opnemen met Debbie Kwebeman via info@brassband-hosannah.nl

Prinsentuin A-orkest

Op 4 mei heeft het A-orkest tijdens de Dodenherdenking in de Prinsentuin gespeeld. De last post werd dit jaar door Jacomijn gespeeld.
In verband met de afwezigheid van onze dirigent Jappie (hij heeft zijn dochter aangemoedigd bij de Europese Jeugdbrassband Kampioenschappen) heeft dirigent Sijtze van der Hoek ons fantastisch begeleid tijdens de Dodenherdenking. Alles was weer te volgen via Podium.tv en lc live. 

Een week later heeft het A-orkest een openluchtkerkdienst in de Prinsentuin begeleid van de Parkkerk en de Koepelkerk 

Jeugdsponsor actie Poiesz

Afgelopen vrijdag hebben wij een cheque met een bedrag van maar liefs eur 1324 euro in ontvangt mogen nemen. Dit naar aanleiding van onze deelname aan de Poiesz Jeugdsponsor actie.

Alle mensen die voor ons hebben gespaard en de Poiesz Leeuwarden-Schieringen, heel erg bedankt!

Solistenconcours OMF

Op 31 maart hebben veel leden van onze vereniging mee gedaan met het solistenconcours van het OMF. Het kwartet met Elly, Sverre, Frode en Senne won de 1e prijs!

Jeugdsponsoractie Poiesz

Op zaterdag 31 maart was Hosannah bij de Poiesz in Schieringen om nog meer munten te verzamelen. We hebben een goede dag gedraaid met heel veel munten in de koker.

Zondagmiddagconcert

Op 25 maart heeft het B-orkest meegedaan met de Zondagmiddagconcerten in de binnenstad. Op de foto minder goed te zien maar het was heerlijk weer dus we troffen het!

Poiesz Jeugd Sponsoractie 2018

Het is weer tijd voor de Poiesz Jeugd Sponsoractie! In elke Poiesz supermarkt krijg je jeugd sponsor munten bij je dagelijkse boodschappen.Spaar jij met ons mee?💰

Onze spaarpot staat bij Poiesz Schieringen. Je mag natuurlijk ook je munten aan één van onze leden geven of tijdens de repetitieavonden op woensdag en vrijdag. Hoe meer munten, des te hoger het bedrag dat wij ontvangen voor onze jeugd.🎺
Wij hopen op jullie steun!

Koffieconcert

Op 11 februari heeft het A-orkest een koffieconcert gegeven in de Schranskerk. Dit was het eerste optreden met onze nieuwe dirigent Jappie Kuipers.
Spannend maar vooral ook erg leuk. We hebben veel mooie complimenten mogen ontvangen en de opkomst was hoog. Heel erg bedankt allemaal hiervoor!

Theorie examens

Op 10 februari hebben een aantal leerlingen examen gedaan. Onder toezicht van Hilde en Senne zijn de volgende leerlingen geslaagd: Wessel, Renske, Hannah, Ivo, Luuk en Hugo! Van harte gefeliciteerd kanjers

T

Studieweekend Balk

Het A-orkest is voorafgaand aan het koffieconcert op studieweekend naar De Stipe in Balk geweest. We hebben genoten van een muzikaal en gezellig weekend. Bedankt Jappie Kuipers en Herman Sibma!